Unul dintre motivele pentru care am făcut acest blog este acela de a răspunde, în măsura cunoștințelor, la diverse întrebări și nelămuriri. În ultima vreme, acestea au fost axate pe examenul de admitere la INM, însă nu numai. Având în vedere că întrebările au un caracter recurent, am considerat necesar să postez public răspunsurile, în așa fel încât oricine este interesat să le poată citi. Am păstrat exact modalitatea de exprimare pe care am folosit-o la momentul respectiv, nu pentru alt motiv, dar mi se pare straniu să îmi editez propriile răspunsuri. A se citi și Materiale de studiu pentru admiterea la INM 1. Cum să noile coduri pentru examenul de admitere la INM 2014? Iată întrebarea pe care o primesc din ce în ce mai des pe acest blog. Întrebarea este legitimă pentru oricine care are în față încercarea unui examen greu de admitere în profesie și, tocmai în acest moment dificil, lipsește intrumentul ”principal” de pregătire al studentului: doctrina. Problema este reală, însă nu
Comments
Pentru examenul din 2012, în mod cert va trebui să înveți după Noul cod civil. Despre celelalte coduri nu se știe încă nimic sigur, însă dorința este ca ele să intre în vigoare undeva în cursul anului următor.
Așa că eu te sfătuiesc să îți cumperi Noul Cod Civil și să te apuci să înveți, că din el știi sigur că o să dai. Oricum, cea mai multă materie e la civil.
Ca mod de studiu, eu m-aș baza mai mult pe textul de lege și mai puțin pe toate comentariile care o să apară. Cu siguranță, atunci când vor apărea lucrări serioase despre noul cod, nu strică să le citești.
Mult succes!
P.S. Poate te interesează să citești și http://www.victorc.org/2011/07/raspunsuri-la-intrebari-frecvente.html
Modificările la procedură penală și penal sunt substanțiale, însă suficiente aspecte rămân neschimbate.