Despre Autor


Vă mulțumesc pentru vizita!

Numele meu complet este Victor Horia Dimitrie Constantinescu, sunt un bucureștean născut pe 01.10.1987.

Prima mea întâlnire cu lumea juridică a fost la vârsta de 7 ani, când împreună cu bunicul meu am trecut pe lângă Judecătoria Sector 6. La întrebarea mea ”Ce se întâmplă aici?” bunicul meu a avut un răspuns extrem de interesant ”Dacă ai o problemă, vii aici și un domn te ajută să o rezolvi”. Curiozitatea vârstei a cerut o verificare ”Putem să intrăm și noi?” și am intrat. Deloc impresionat de solemnitatea ședinței de judecată, am început să îl întreb pe bunicul meu o mulțime de lucruri pe un ton ridicat. Reacția omului în negru nu s-a lăsat așteptată ”Domnul cu copilul, afară!”

Și am ajuns la Facultatea de Drept - Universitatea București. În timpul facultății nu am fost tot timpul convins că o să urmez o profesie juridică. Primii 2 ani de facultate i-am dedicat pasiunii mele față de IT, mai precis, securitatea IT. Am avut plăcerea să susțin câteva seminarii și chiar să câștig premiul de Microsoft Most Valuable Professional.

În timpul anului III, studiul contractelor și succesiunilor precum și a materiei procesual penale au înclinat balanța alegerii în favoarea unei cariere în domeniul juridic. Prima încercare a fost într-o societate de avocatură - am simțit că nu aș putea susține numai acele interpretări favorabile părții pe care o reprezint. Tot timpul aș căuta modul just de interpretare al legii. Așa că alegerea finală a venit firesc - magistratură.

Am fost auditor de justiție la Institutul Național al Magistraturii. În anul II de studiu am optat pentru profesia de judecător, desfășurând stagiul de practică la Judecătoria Sectorului 2 București.

Pe 26 iunie 2012, prin hotărârea nr. 552/27.06.2012 a Plenului CSM am fost numit judecător stagiar la Judecătoria Alexandria.

Prin decretul Președintelui României din data de 29 ianuarie 2014 am fost numit în funcția de judecător la Judecătoria Sectorului 6 București.