Wednesday, May 9, 2012

9 mai 1877–Ziua proclamării independenței României

Sunt uimit în fiecare an de cât de puțini oameni își aduc aminte de această zi. Orice eveniment pare să fie mai important decât ziua în care România a devenit independentă.

Pe data de 9 mai 1877, Mihail Kogălniceanu, atunci ministru de externe, proclama în fața Adunării Deputaților, independența României față de Imperiul Otoman:

Asadar, d-lor deputati, nu am cea mai mica indoiala si frica de a declara in fata reprezentantei nationale ca noi suntem o natiune libera si independenta (Aplauze indelug repetate). Insa, d-lor, acum incep greutatile, fiindca noua noastra conditiune cu definirea independentei noastre intr-un mod mai determinat si mai absolut trebuie sa fie acceptata de Europa.

Numai Hotnews și TVR amintesc de această zi istorică. Ceilalți sunt ocupați cu fotbalul.

2 comments:

Marius said...

Salut!Felicitari pentru ascutimea unor ganduri postate pe blog!Scriu aceste randuri deoarece am o rugaminte staruitoare: Poti sa-m trimiti articolul scris de tine intitulat Victor Constantinescu - Regularitatea actului de sesizare şi legalitatea sesizării instantei. Distinctii. Orientări jurisprudentiale. Noul Cod de procedură penală.
Astept raspuns!Multumesc anticipat!
Adresa mea de emai este ghiviziu_marius@yahoo.com
Daca vreodata vei avea nevoie de anumite materiale juridice nu ezita sa-mi ceri si daca voi putea cu siguranta iti voi fi de folos!

Victor Constantinescu said...

Salut,
Ti-am trimis articolul.